torsdag 21 april 2011

Koreansk kyckling

- av Fröken Linda och Mostern

Blir vi sugna på koreansk mat är restaurang Arirang det givna valet. Alltid. Så Ni förstår vår lycka när kvinnorna som driver restaurangen för ett par år sedan skrev en kokbok. Från den lagar vi ibland Moster Imos kyckling. Snabb, enkel och jättegod. 

4 port

800 g kycklingklubbor
matolja till stekning
1 gul lök
1/4 röd paprika
1/4 grön paprika
10 cm purjolök
Sås: ½ dl japansk soja, 3 msk socker, 1 tsk riven ingefära, ½ tsk svartpeppar
1 msk potatismjöl.

Blanda alla ingredienser till såsen och skär grönsakerna i bitar. Stek kycklingen i olja på medelvärme i ca 10-15 minuter tills den fått färg och är nästan genomstekt. Tillsätt grönsakerna och häll över såsen. låt koka ihop ca 5 minuter. Servera med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar