måndag 11 april 2011

Rabarbermuffins med vit choklad

- av Fröken Linda och Hennes Moster

Under vår matlagningshelg testade vi ett recept på Rabarbermuffins med vit choklad från Laga lätt (nr 4 april 2011). Tyvärr blev de inte som vi tänkt. Kanske berodde det på att vi använde sojamjölk och mjölkfritt smör istället för vanligt. Kanske för att vi tryckte ner chokladen i formarna istället för att blanda dem i smeten (eftersom de mjölkfria inte skulle innehålla choklad). Och kanske berodde det på att de - enligt receptets text - skulle gräddas i 25 minuter (i ingressen angavs 20 minuter). Vi gör ett nytt försök senare, då kommer vi använda både mer rabarber och mer kardemumma. Men kanske har Du bättre tur med orginalrecpetet nedan? 


12 st

150 g rabarber
2½ msk + 1 dl socker
100 g rumsvarmt smör
½ msk vaniljsocker
2 ägg
1 dl mjölk
2½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g vitchoklad
1 tsk kardemummakärnor

Sätt ugnen på 175 grader. Skölj och hacka rabarbern fint. Blanda med 2½ msk socker.
Rör smör, vaniljsocker och strösocker mjukt. Tillsätt ett ägg i taget, därefter mjölken. Vänd ner mjöl blandat med bakpulver. Hacka chokladen grovt och mortla kardemumman och blanda ner detta i smeten tillsammans med hälften av rabarberna. Fördela smeten i muffinsformar. Toppa med resten av rabarberna. Grädda i 15-20 minuter (kolla med en sticka att de är klara!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar