söndag 10 april 2011

Svamp- & spenatlasagne

- av Fröken Lindas Moster

När Fröken Linda var på besök senast hade hon med sig en kasse med frysta och förvällda trattkantareller. Dessutom fick vi en burk torkade svampar. Så nu är frysen full av vardagslyx, något som bland annat resulterade i en spenat- och svamplasagne.

Ps. Visste Du att det går åt ungefär 10 ggr så mycket fryst/förvälld svamp som torkad för att få samma svampsmak?



Spenat- och svamplasagne /4 p

1 pkt fryst bladspenat, 450g
lite riven muskot
2 dl grädde
3/4 brk Keso (500g)
3-4 dl förvälld svamp
1 schalottenlök
smör
3-4 dl riven ost, gärna västerbottenost
Färska lasagneplattor

Tina spenaten. Blanda ned grädden och låt koka ett par minuter. Vänd ner keson och smaka av med muskot, salt och peppar.
Finhacka löken och fräs mjuk tillsammans med svampen.
Varva lasagneplattor, spenatblandningen och svampen i en ungsfast form. Toppa med riven ost och grädda i ca 20 minuter på 225 grader.

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera