fredag 1 juli 2011

Sallad med röda linser och serranoskinka

av Moster

Med inspiration från Arom bjöds det nyligen på den här matiga salladen där det mesta går att förbereda.

Ps. Jag är inte jätteförtjust i kapris, men kan ändå tycka att det ger schysst smakbrytning i det mesta Så jag låter dem vara med i olika rätter, men äter sedan inte själva bären. Om Du är som jag kan Du i det här fallet ta färre bär och ta lite av burkspadet istället. Och skippa parmesanen om Du bjuder mjölkallergiker och laktosintoleranta på salladen.



Koka ca 3dl linser (till fyra personer) enligt anvisningarna på paketet. Blanda med saften från en ½ citron, ca 1 dl riven parmesan, (en liten pressad vitlök) och en näve blandade, hackade örter (bladpersilja, basilika och mynta är gott). Låt kallna. Servera med serrano- eller parmaskinka, olika sorters sallad, finskuren rödlök, tomater, gurka och något fruktigt, t.ex. cantaloupemelon, jordgubbar eller färska fikon. Servera med basilikadressing och bröd med fetaoströra (receptet hittar Du här).

Basilikadressing.

½ kruka basilika
2½ dl matlagningsyoghurt
(ev en myntakvist)
1 vitlöksklyfta
1 msk balsamvinäger

Mixa och smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar