onsdag 28 september 2011

Äppelcheesecake i glas med vit choklad

En efterrättsvariant på vårt tidigare recept på cheesecake med kanelstekta äpplen. Som vi nämnt tidigare är det perfekt att göra cheesecake i glas som efterrätt eftersom det både går fort och är möjligt att förbereda. Här kommer en lite "höstigare" variant med kanelstekta äpplen och vit choklad. Jag använde färdigt äppelmos (variant två av receptet), men det går rätt snabbt att koka ihop en kompott.

/Moster


Till 4 personer
8 (6) äpplen
(½ vaniljstång)
(½ citron)
(3/4 dl socker, gärna råsocker)
½ msk kanel
1 msk honung
1 msk smör
2 digestivekex
100 g philadelphia
100 g vit choklad
1 dl matlagningsyoghurt

(Koka kompott på tärningar av 6 äpplen, vaniljstång, saft och skal  av citron.)
Tärna 2 äpplen och stek dem med kanel, honung och smör.
Blanda hälften av de stektna äpplena med krossade kex och lägg blandningen i 4 glas.
Vispa äppelkompott med Philadelphiaost och fördela detta i glasen. Ställ i kylen.
Smält chokladen och blanda med yoghurt. Fördela även detta i glasen och toppa med resten av de stekta äpplena vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar