lördag 10 september 2011

Två tilltugg till drinken

Förrätter måste ju inte ätas sittande. Varför inte göra några fler tilltugg till fördrinken istället för förrätt?  Häromsistens blev det tryffel- och salamicrostini och grönpeppriga snittar. Rörorna går att förbereda, brödet likaså.

/Moster 

Ps. Grönpepparröran gör sig bättre på hårt tunnbröd, men funkade hyfsat på samma sorts crostini som salamin. Och Du, lägg inte på röran förrän precis innan servering om Du använder tunnbröd.


Tryffel och salamicrostini
Skiva ½ baguette i tunna skivor, pensla dem med lite olivolja och strö över flingsalt. Rosta i ugnen på 200 grader tills de får lite färg. Låt svalna.
Blanda ½ ask Philadelphiaost (100g) med ½ tsk tryffelolja. Salta och pepra. Bred osten på brödet och toppa med en skiva salami.


Grönpepprigt tunnbröd
½ ask  Philadelphiaost (100g) eller Mascarpone
2 tsk torkad grönpeppar
½ tsk salt
½ tsk socker
½ lime
1 skiva hårt tunnbröd
3-4 jordgubbar
svartpeppar
10-15 citronmelissblad

Blanda osten med krosad grönpeppar, salt, socker och saft från limefrukten. Låt stå svalt ett par timmar så att smakerna hinner mogna.
Skär eller bryt brödet i mindre bitar. Klicka på ostkrämen. Dekorera med jordgubbsbitar som vänts i lite grovmalen svartpeppar och ett citronmelissblad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar