måndag 19 december 2011

Ännu mer pepparkakor!

Pepparkakor kan man ju inte få för mycket av. Älskar doften smaken och känslan, Dekorera hela hemmet med pepparkakor i alla former till julen.

Här är ett enkelt och bra recept på en lättkavlad deg

/ Fröken Linda





Pepparkaksdeg

1½ dl vatten
4 dl strösocker
1 dl sirap
300 g smör
1 msk kanel
1 msk nejlikor
1 msk ingefära
1 l vetemjöl
2 tsk bikarbonat

Koka upp socker och vatten, häll det sedan i en bunke.
Tillsätt sirap, smör och kryddor i det varma sockervattnet.
Blanda mjöl och bikarbonat, arbeta sedan ihop det till en deg.
Arbeta in 1 dl vetemjöl i degen på bakbordet.
Strö lite mjöl över degen och lägg plastfilm eller en handuk över bunken.
Låt degen stå i kylskåpet 12-24 timmar.
Arbeta sedan degen till en smidig deg kavla och tryck ut dina kakor
ock grädda i 225 grader i ca 5 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar