söndag 15 januari 2012

Smulpaj med blåbär och citron

Blåbar och citron - en klassisk och oslagbar smakkombination. Med frysta bär är en smulpaj också enkel att svänga ihop när som helst på året.
/Moster



150 g kallt smör i tärningar
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 citron, finrivet skal och några droppar saft

Sätt ugnen på 200 g. blanda ingredienserna till en smulig massa. Fördela hälften av smulorna i en pajform, ca 24 cm i diameter. Platta till dem lite och grädda i 6-7 minuter.
Ta ut pajen och höj temperaturen till 225 grader och gör sedan fyllningen.

fyllning
4 dl blåbär
2 msk råsocker
1 tsk vaniljsocker
½ msk potatismjöl

Blanda blåbären i socker och mjöl och lägg sedan på pajbotten. Strö resten av pajsmulorna över och grädda i ca 20-25 minuter. Servera med vaniljglass.

1 kommentar:

  1. Mmmmm SMULPAJ med blåbär, här snackar vi sommarminnen! Smart smakbrytning med citron. Den ska jag lägga på minnet!

    SvaraRadera