söndag 22 april 2012

Grannarnas goda chili

För en tid sedan bjöd grannarna på en fantastisk chili som jag bara var tvungen att tigga receptet på. Och idag, medan aprilvädret härjade som bäst utanför fönstret och ett gäng småtjejer (fyra) härjade här inne, passade det perfekt med långkok. Chilin serverades på "taco-vis" med tomater, guacamole, gräddfil och finhackad rödlök.

/Moster

Ps. jag använde vare sig chipotlepasta eller inlagda jalapenos - jag finhackade en spanskpeppar och lade till en tsk chilipulver istället. Och det mörka ölet blev två flaskor New Castle Brown Ale.


Grannarnas goda chili

600 g högrev i små grytbitar
150 g bacon, strimlat
3 gula lökar, finhackade
2-3 vitlöksklyftor, finhackade
2 röda paprikor, tärnade
2 flaskor mörkt öl
2 msk finhackad jalapeno i vinäger
1 msk chipotle pasta
1 nypa mald kanel
1 tsk spiskummin
1 msk oregano
salt

Bryn kött och bacon i lite olja. Tillsätt lök, vitlök och paprika. Låt fräsa på låg värme tills löken och paprikan är mjuka. Häll på öl och låt det sakta koka upp. Skumma av väl och tillsätt alla övriga ingredienser utom oregano.
Låt grytan småsjuda under lock i ca 2-2½ timme så att köttet nästan faller sönder. Tillsätt oregano.
Servera med varma tortillabröd eller chips, riven ost, hackad rödlök, gräddfil, guacamole, strimlad isbergssallad och (ev) ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar