onsdag 20 juni 2012

Zetas Ceasarpasta

En av de där "vad 17 ska vi äta ikväll"-stunderna i den lokala mataffären resulterade i att vi snappade åt oss en av de där gratis receptbroschyrerna från Zeta Fernando di Luca och provade receptet på Ceasarpasta. Med tanke på de mindre matgästerna halverade vi dock mängden sardellfiléer, ökade antalet baconskivor, tog mer pasta och använde bara ett salladshuvud. Eller "vi" och "vi", förresten: Medan gästerna huserade i köket satt jag - hemskt nog - och bläddrade i en gammal tidning och drack vin. Med andra ord långt ifrån den perfekta värdinnan, men oerhört lyxigt. Tack!

/Moster



till 4 personer:

400 g pasta (strozzapreti)
2 pkt bacon á 140 g
2 huvuden romansallad
150 g parmesanost
1 brk sardeller (80g)

sås:
2 äggulor
1 tsk dijonsenap
1 finriven vitlöksklyfta
3 sardeller, finhackade
1 msk citronsaft
1½ dl olivolja
salt och svartpeppar

Börja med såsen. Blanda äggulor, senap, vitlök, sardeller och citronsaft.
Vispa runt så att sardellerna blir till en grov puré. Tillsätt oljan i en smal stråle samtidigt som du vispar försiktigt.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Låt såsen vila medan du kokar pastan.
Stek baconskivorna knapriga i het torr panna och lägg dem på ett hushållspapper. 
Koka pastan enligt anvisning på paketet. Riv salladen grovt och blanda sedan dressingen, salladen och pastan. Toppa med hyvlad parmesanost, hela sardellfiléer och bacon i bitar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar