onsdag 8 augusti 2012

tomatsalsa med äpple

Att grilla på sommaren är väl nästan religion. Att grilla och att "picknicka" - eller åtminstone sitta ute och äta. Det liksom SKA göras, oavsett väder eller andra förutsättningar. Hur många gånger har vi inte grillat under paraply medan regnet står som spön i backen? Sprungit in och ut med mat, tallrikar och bestick mellan regnskurarna ("för nu ser det ut att bli uppehåll och det ÄR ju så mysigt att sitta ute") eller med stela ben suttit i timmar på en picknickfilt med klena papperstallrikar och bestick som resulterar i att maten hamnar mer i knäet än i magen? Ganska knasigt egentligen. Knasigt, men mysigt!

En salsa som passar till både kött, fisk och fågel - eller varför inte till en bit grillad kyckling på picknicken - är denna äppelsalsa. Tricket är riktigt smakrika, söta tomater och syrligt äpple. Och att servera salsan rumstempererad så att alla smakerna riktigt kommer till sin rätt.

Ps. Blanda gärna olika sorters tomater i olika färger och skär dem i gärna på olika och ojämna sätt - så blir salsan vacker att se på oxå!


2 gröna äpplen
1 kruka basiklika
2 askar körsbärstomater
½ rödlök
ca 1 msk pressad citronsaft
ca 4 msk olivolja
Flingsalt och nymalen svartpeppar.

Finhacka rödlöken, strimla basilikan och skär tomater och äpplen i bitar. Blanda alltsammans med citron och olja. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar