söndag 30 september 2012

Skördetid = skördefest

Förutom att njuta av allt ön hade att erbjuda under skördefesthelgen tog vi hand om det som fanns att skörda i den egna trädgården - och på finaste Bondgårdens marker. Och visst, jag erkänner. Att ta hand om alltihopa - eller "ta rätt på", som mormor min mormor alltid sa - när man trött kommer hem till storstaden igen är väl inte lycka, precis.

Men tamejtusan vilken tillfredsställelse det är när ett par kilo morötter (de flesta rätt små, "babyrötter" till dotterns stora förtjusning, men ett helt gäng var alldeles perfekta) hamnat i sina påsar, plommon halverats och lagts i frysen till kommande marmeladkok, päronen sorterats, gräslök, dillkronor och persilja klippts och frysts in, Salvian hängts på tork, salladen sköljts och lagts i påsar och rödbetorna ansats. Undrar om det är samma tillfredsställelse som jägare (män?) talar om när de får "dra hem mat till grottan"....?

/Moster




 Ps. Det blev en vacker kryddbukett till bordet också: krondill, persilja, några smultronblad och salvia blandat med några krysamtemer. Det doftar underbart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar