tisdag 1 januari 2013

Nyårsmeny 2012 och barnsliga nyårssnittar

Nyårsmiddagen hos Mosters familj delades med bästa grannarna vägg i vägg: medan de stod för varmrätten fixade vi drinktilltugg, förrätt och efterrätt. Perfekt uppdelning för Moster som tycker tilltugg och förrätt är roligast att göra.

Vi inledde med med tre olika sorters snittar till fördrinken. Eller egentligen blev det sex olika sorters tilltugg: Dottern fixade tre sorter till sig och barnens fördrink: det blev ostkuber med oliver, plommontomater med basilika och minimozzarella och rökt skinka på melontärningar till päroncider/mineralvatten med jordgubbsskivor. Allt medan de vuxna drack "Äppeltass" och knaprade på kaviarsnurror, serranoskinka med mango och mozzarella och laxkrustader. Mycket mumsigt!

Men hur gott det än var och hur mycket rester det än finns i vårt kylskåp blir det "fulpizza" till middag i dag. Det hör liksom till: det är ju inte för inte som nyårsdagen är pizzadag i matkalendern...!


Ps. Hela nyårsmenyn såg ut så här: 
Löjromscheescake med räkor (Pierre Sparr Pinot gris)
Oxfilé med potatiskaka, rödvinssås och timjanskum
Varm brietårta med salta kex och valnötter i balsamvinäger


Små ostkuber av smakrikost (Allerums prästost) med gröna oliver med piemento
Halvera plommontomater, fäst blad av basilika och en minimozzarella på med tandpetare
Skär små bitar av nätmelon och fäst en liten bit rökt skinka på. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar