lördag 26 januari 2013

Ost- och kaviarrullar

Om olika möjliga och omöjliga smakkombinationer har vi skrivit om tidigare (se t.ex. här). Till de sistnämnda - i mitt tycke - hör mannens (och dotterns) förkärlek till kaviar och ost på smörgåsen. Därför är det rätt märkligt att jag fallit pladask för det här drinktilltugget som går ut på just det: ost och kaviar....

Kanske är det smördegen, kanske att kaviaren ändrar karaktär i ugnen och bidrar till att tilltuggen snarare smakar lite.... ansjovis. Hur som helst gillar jag fortfarande inte ost och kaviar på mackan, men de här små tilltuggen gillar jag skarpt.

/Moster



Finhacka en schalottenlök och blanda med 1 dl creme fracihe, 1 dl kaviar på tub, 1 dl riven ost med smak (västerbotten, cheddar eller vällagrad prästost). 
Bred ut på en rektangel kyld smördeg (275 g). Rulla ihop och skär i 1-2 cm tjocka skivor. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. 
Grädda i 10-15 minuter i 225 grader till gyllenbruna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar