lördag 2 februari 2013

Äppelmarmelad med saffran och rosmarin

Till en av julens alla "gå bort"-tillfällen kokade jag en sats marmelad som räckte till både present och egna frukostar. Så god att jag faktiskt snålar lite på det som finns kvar i burken. Löjligt egentligen. Det GÅR ju faktiskt att både koka en ny sats OCH använda saffran FASTÄN det inte är december.

/Moster


ca 3 dl

3-4 äpplen, gärna Ingrid marie
1 citron
1/2 krm saffran
1 rosmarinkvist
1/2 dl sultanrussin
2 dl socker
1/2 dl vatten
1/2 dl pinjenötter

Skala och kärna ur äpplena och skär dem i tärningar. Pressa saften ur citronen och blanda med äpplet och övriga ingredienser utom nötterna i en kastrull. Koka upp och sjud i 20-30 minuter. 
Rosta nötterna i en torr panna. Blanda ner i marmeladen. Häll i glasburk och låt kallna.


Ps. Enligt mottagaren perfekt på en bit surdegsbröd och med chèvreost.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar