söndag 3 februari 2013

Mjölkfria scones med blåbär och citron

Att baka mjölkfritt kräver sin kvinna om man (haha!) liksom jag är ovan. I alla fall när det rör sig om recept där mjölken liksom är huvudsaken. Som till exempel scones. Degen eller smeten beter sig liksom inte som jag är van. Så därför blir det kanske inte särskilt vackert, men fullt godkänt av de allergiker som åt dem.

/Moster





4 scones

6 dl vetemjöl
1 tsk salt
1/2 dl  råsocker
2 tsk bakpulver
1 citron, skalet
125 gram mjölkfritt smör
2 dl havredryck eller sojamjölk
1,5 dl blåbär

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser och finrivet citronskal. Tärna smöret och nyp ihop det med det torra. Häll i mjölken och blanda ihop till en deg, men knåda inte för mycket. Platta till degen, ca 3 cm tjock. Skär den i fyra delar och lägg på en plåt med papper. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Servera med grädde och sylt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar