söndag 7 april 2013

Nötig paprikasås till kött

När den nötallergiske mannen är bortrest passar vi på att äta mat med mycket nötter.  Hittade ett par bitar lammrostbiff i frysen som med en aubergine- och squashsallad och nötig paprikasås à la Håkan Larsson blev en både god och snabb söndagsmiddag för familjens tjejer.

/Moster



Såsen gör du lätt på en burk grillad paprika i olja (i min burk fanns det vitlök oxå) och 0,5 dl hasselnötter som Du mixar till en sås med lite tuggmotstånd (mixa alltså inte nötterna alltför fint).

Till salladen skivades aubergine och squash i centimetertjocka skivor på längden. De stektes mjuka, lades i en skål, täcktes med plastfolie och fick vila ca 15 minuter.
Under tiden blandades två delar olivolja med en del rödvinsvinäger, lite finhackad chili, flingsalt, svartepeppar och finhackad persilja. När squashen och auberginen vilat klart revs/skars de i långa strimlor och vändes ned i dressingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar