söndag 6 oktober 2013

Amerikanska pannkakor - på rulle!

Till Pyjamasklubbens övernattningen häromsistens var det amerikansk pannkaksfrukost som gällde. Så det så! Blåbär och lönnsirap skulle det också vara, äggröra och bacon likaså. Och till det skulle det drickas juice. Och så fick det bli! Receptet på pannkisarna kommer från fina familjen S som bjöd på en hejdundrande lyxig brunch för någon månad sedan. Tack!

/Moster



4 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 msk socker
2 tsk bakpulver
5 dl mjölk
2 ägg
2 msk smält smör

Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna och vispa dem med hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt äggen, det smälta smöret och resten av mjölken. Grädda tjocka plättar i lagg (ca 1,5 msk smet)  eller små pannkakor i pannan (ca ½ dl smet).
Servera med lönnsirap, bär, flytande honung, fruktsallad, hackade nötter, yoghurt, grädde eller sylt.
 
 
Ps. Ungarna åt pannkisarna som rullar, dvs. bacon, blåbär, lönnsirap och äggröra lindades in i pannkakan. Tydligen ett norskt sätt att äta pannkakor på, fick jag lära mig när föräldrarna senare hämtade sina små.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar