söndag 27 juli 2014

Mazarinkaka med jordgubbar

Till ett av sommarens många fikabesök bakades det en mazarinkaka med kardemumma och jordgubbar och serverade lättvispad grädde till. Mycket gott!

Ps. En annan variant på kaka med jordgubbar och kardemumma hittar du här.


 
200 g mandelmassa
100 g rumsvarmt smör
1½ dl råströsocker
2 ägg
1 msk hel kardemumma
1½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 näve jordgubbar
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och bröa en rund bakform.
Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn. Vispa ihop det rivna med smör och socker med en elvisp. Tillsätt ett ägg i taget.
Stöt kardemumman i en mortel. Blanda kardemumman med de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Klicka ut smeten i formen.
Snoppa och dela jordgubbarna i bitar och tryck ned dem i smeten.
Grädda i ca 45 minuter. Stjälp upp kakan och servera med vispad grädde.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar