onsdag 27 maj 2015

Rabarberpaj med vit choklad

Av rabarberna vi tog hem från landet (läs här) gjorde Liten rabarberpaj med vit choklad av allra enklaste slag: inga bunkar, inga slevar och knappt någon disk!



400-500 g rabarber
1 msk potatismjöl
1 dl strösocker eller råsocker
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
50 g vit choklad
75 g kallt smör
 
Sätt ugnen på 200 grader. Skiva rabarberna. Lägg dem i en pajform och strö potatismjöl över. Blanda. Strö över socker, vetemjöl och havregryn (OBS! Det måste vara i den ordningen). Riv vit choklad över. Hyvla kylskåpskallt smör över. Grädda i 20 minuter. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
 

 
Ps. Vi använde Arlas nya färdiga vaniljsås - å fick hjälp med vispandet!
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar