måndag 1 juni 2015

Färskoströra med grillad paprika till grillad korv

Stranddagar så här års är fantastiskt - även om det är alldeles för kallt för att bada. Vi promenerar, leker och letar strandfynd. Och så lagar vi lunchen på engångsgrillen: Korv från Rosas handel med god färskoströra, skivade tomater och rostad lök. Men de träliga färdigköpta korvbröden struntar vi i och tar små tortillabröd istället. Mycket godare. Och så får det plats så mycket mer god röra.

Ps. Färskosten är den bredbara från Arla, lite mjukare och smidigare än Philadelphiasorten - även om det också funkar.

 
200 g naturell färskost
1 burk grillad paprika i olja
2 dl turkisk yoghurt
2 pressade vitlöksklyftor
1 dl hackad gräslök
 
Låt paprikan rinna av och mixa tillsammans med färskost, yoghurt och vitlök. Blanda i gräslöken och servera till grillad korv.
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar