tisdag 11 oktober 2016

Sötpotatissoppa med chili (och koriander)

Den här goda soppan fick inleda skaldjursmiddagen senast, men funkar också som en hel måltid med en bit gott bröd. Eller varför inte avokado och tortillachips? Receptet hittade jag i tidningen Femina i somras.

 

Sötpotatissoppa (4 port)

750 g sötpotatis
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 röda chilifrukter
1 msk olivolja
2 tärningar hönsbuljong (eller grönsaksbuljong)
1,2 liter vatten
1 dl creme fraiche
Skal och saft av 1 lime
salt och peppar

Skala potatis, lök och vitlök och skär dem i bitar. Kärna ur och strimla chilin. Fräs i olivolja i en gryta. Tillsätt buljongtärningar och vatten. Låt koka ca 15 minuter. Mixa soppan slät. Rör ned creme fraiche och smaka av med lime, salt och peppar. Servera med färsk koriander (samt tortillachips och avokado i tärningar).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar