söndag 1 januari 2017

Triss i tilltugg till nyår

Till nyårsfirandet med fina vänner landade förrättsansvaret (till stor glädje) på mig. Och eftersom jag hade fria händer inleddes middagen med tre olika sorters tilltugg: Smördegsrullar med västerbottenost (en klassiker i Mosters skafferi, recept hittar Ni här), ostbollar med pistage och gräslök och rökt vaniljlax på mango.


 
Recepten räcker till ca 6 personer.
 
Ostbollar: Blanda 125 g färskost av Philadelphiatyp med 1½ dl finhackade pistagenötter och lite salt. Forma små runda bollar och rulla dem i finklippt gräslök.
 
Rökt vaniljlax på mango: Marinera 100 g kallrökt skivad lax med en urskrapad vaniljstång och lite rapsolja i ca 30 minuter. Strimla laxen i centimetertjocka remsor, rulla ihop och fäst med tandpetare på en mangokub (ett paket fryst mango funkar fint).
 

 
 
Efter det serverades en mer "regelrätt" förrätt: asiatisk cheviche med citrusdressing (recept här).
Och efter det blev det oxfilé med rödvinssås och ugnsrostade grönsaker, därefter chokladfondant med hallon och grädde, kaffe och avec. Å så mer champagne!


Andra nyårsmenyer hittar Ni här:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar