söndag 3 januari 2016

Nyårets förrätt: en gammal trotjänare....

Nyårsafton firades med fina vänner och mycket god mat (och en promenad som inkluderade ett hejdundrande snöbollskrig mellan stora och små - ett fantastiskt avslut på 2015!)

Som sig bör delades matansvaret upp i för-, varm- och efterrätt. Liten och jag fick förrättsansvaret, precis som vi hoppats! Och Ni som känner oss vet att vi gillar förrätt av "plocktyp", men den här gången funderade vi på om det ändå inte skulle vara "en sittande förrätt"... Efter många om och men bestämde vi oss för "ex-svärisarnas skaldjurspaté", en gammal favorit som går att förbereda (och de barn som var skeptiska till musslor och senap serverades honungsmelon och parmaskinka).




Men eftersom vi är som vi är kunde vi ändå inte hålla oss ifrån att göra någon typ av "snittigt" till fördrinken. Eller rättare sagt två: kaviarsnurror (recept här) och Bruschettas med tryffelsalami (recept här).

 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar